Psikoloji bölümü okuyan öğrenciler dört yıllık lisans eğitimlerini bitirdikten sonra geniş psikoloji yelpazesindeki çeşitli alanlardan bir tanesine yönelirler. Adli Psikoloji, Endüstri Psikolojisi, Sosyal Psikoloji, Gelişim Psikolojisi, Eğitim Psikolojisi, Spor Psikolojisi, Din Psikolojisi ve Klinik Psikoloji gibi seçim yapmak için pek çok alan bulunmaktadır.
Bu çeşitli alanların içinde, kendi alanım olan Klinik Psikolojiden kısaca şöyle bahsedebilirim. Lisans eğitimi sonrasında Klinik Psikoloji bölümünde yüksek lisans eğitimi almış kişiler Klinik Psikolog olarak adlandırılırlar. Klinik Psikologlar psikiyatri tanısı almış hastaların, günlük yaşam stresiyle mücadele etmekte zorlanan herhangi bir tanı almamış kişilerin ya da kendisi ve yaşamın anlamı farkındalık kazanıp bu süreçten olgunlaşma türetmek isteyen bireylerin psikoterapi için başvurduğu hastane, psikiyatri kliniği, danışmanlık merkezi gibi yerlerde çalışırlar.
Klinik psikologlar çok çeşitli psikopatoloji türlerine uygun tedavi yaklaşımını öğrenmek ve geliştirmek için bilimsel çalışmalarda etkinliği kabul gören pek çok psikoterapi metodu ile ilgili dönemsel eğitimlere ve süpervizyon sürecine gireler. Bu süreç çeşitli terapilere ve eğitim içeriğine göre birkaç haftadan birkaç yıla kadar sürmektedir.